Работа на държавата е да прави непрекъсната комуникация към родителите. Може

...
Работа на държавата е да прави непрекъсната комуникация към родителите. Може
Коментари Харесай

Родители: Мерките не са замислени така, че възрастните да запазят децата

 Работа на страната е да прави непрекъсната връзка към родителите. Може би закъсняхме с всички ограничения. Такава е позицията на Асоциация " Родители ", изразени от Яна Алексиева в студиото на Българска национална телевизия.

По думите ѝ мерките не са замислени по този начин, че възрастните да запазят децата. Децата ни са тези, които са на напред във времето - а първи да съблюдават ограниченията, първи да бъдат лимитирани и първи да бъдат затворени.

Училищата вършат всичко допустимо да съблюдават ограниченията, само че се вижда, че има потребност от поддръжка, уточни Алексиева. Тя посочи, че е извънредно значимо всички да се имунизираме, само че с отдалеченото образование децата губят обществени умения, физическо развиване и познания, в случай че още веднъж бъдат затворени.

Според нея зелените документи са добър вид, само че би трябвало да имат пролонгация от време. Те са ясна мярка, която ще може да контролира. Тестовете са друга огромна болна тематика, уточни Яна Алексиева, съгласно която има потребност от разнообразни формати на тестванията, които би трябвало да бъдат безвъзмездни и налични.

Тя има вяра, че учителите вършат това, което могат, само че би трябвало да бъдат подкрепени и на локално равнище.

От своя страна Юлиан Петров от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа "  заяви, че в учебните заведения нещата не са толкоз страшни и най-добре се съблюдават разпоредбите. В учебните заведения нещата са доста подредени, съблюдават се всички правила, като би трябвало да спомагат за всички правила, които се взимат, прикани Петров.

Той се надява тъмночервената зона да бъде една-две седмици преди да стартират да понижават случаите. Мерките би трябвало да бъдат на равнище община, а не на равнище област. Трябва да имаме допустимо най-вече присъствено образование и минимум да се минава към електронно образование, настоя Юлиян Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР